Tisztelt Kollégák!

Nagy öröm és még nagyobb megtiszteltetés, hogy én kaptam meg a felkérést Társaságunk alapító elnökétől az aligner-terápiával foglalkozó divízió létrehívására.

A fejlett aligner-terápia mára már alkalmas a fogazati és állcsonteltérések kezelésére a korai váltófogazati kortól az állcsontszabályozáson át a komplex orthognath sebészeti esetekig. A folyamatos fejlesztések, a hosszútávú klinikai vizsgálatok, a biomechanika szabályainak teljeskörű integrálása méltó eszközzé tette a szakértő orthodontus kezében a hagyományos módszerek mellett.

Van valami, ami kiemeli ezt a terápiát az eddig használatos eljárások közül. Ez pedig a széleskörű akceptancia. Talán ez az első fogszabályozási terápiás módszer, mely a páciensek számára élhető és elfogadható alternatíva. És ez fontos. Fontos azért, hogy alkalmazkodva a jelenkor elvárásaihoz kezelni tudjuk azokat a pácienseinket is, akik egyébként nem állnának készen erre. Ha az idők változnak, nekünk is változni kell. Ami nem változik, az az alapvető követelmény, hogy ehhez a terápiához is értő kézzel kell nyúlni. E társaság tagjai a szakvizsga követelményeit is meghaladó ismeretekkel és gyakorlattal rendelkeznek. Ez a biztosíték arra, hogy ezt a módszert is az általános fogszabályozási ismereteken túlmutató gondossággal és hozzáértéssel alkalmazzák.

Becslések szerint jelenleg már több mint 9 millió aligneres kezelés történt világszerte. Egyre több cég – köztük egészen nagyok és ismertek is – változtatja meg üzletpolitikáját, és helyezi előtérbe a digitális megoldásokat és az aligner-terápiát. Úgy tűnik, ez lesz szakmánk és hivatásunk jövője…

Társaságunk és az Aligner divízió célja, hogy Önöket segítse a lehetőségek színes csokrában való eligazodásban. Szándékaink szerint objektíven, elfogulatlanul és informatívan.

Ehhez kívánok jó munkát mindannyiunknak – együtt!

Dr. Felkai Tamás
az Aligner divízió vezetője