Dr. Segatto Emil PhD
egyetemi docens

MÁFT alapító elnök

Az új évtized küszöbén nagy szeretettel köszöntök minden kollégát és szakorvosjelöltet az egy éves Magyar Állcsont-ortopédiai és Fogszabályozási Társaság honlapján.

A gyermekfogászati kötelékből rég kinőtt fogszabályozás – a tudomány és a technika fejlődésénének köszönhetően – mára korosztálytól független ellátási szemléleten alapul, amely az interdiszciplinaritást helyezi középpontba, azonban állcsont-ortopédiai vonatkozásban legszorosabb kapcsolatot az arc-, állcsont- és szájsebészeti területtel ápol.

A magas képzettségű alapító tagok elkötelezettek a közös szakterület fejlődése iránt.
Társaságunk alapításakor az a cél vezérelt, hogy képviseljük a komplexitást, és az evidenciákra épülő korszerű szemléletet, amelyet a fiatal generáció számára átadhatunk, lehetőséget teremtve az elhivatott kollégák szakmai fejlődésére.
Ebben a szellemiségben kívánunk megfelelni a szakmai utódképzés sürgető és fontos feladatának.

Jövőbeni szándékaink között első helyen szerepel az állcsont-ortopédia és fogszabályozás szakterület legmagasabb színvonalú képviselete, valamint a nemzetközi vérkeringésbe történő méltó bekapcsolása, és a tagság számára naprakész szakmai iránymutatás a nemzetközi színvonalú rendezvények szervezése, támogatása révén.

Várunk minden tudásra szomjazó, szakmai támogatást igénylő fogszabályozó- és maxillofaciális sebész szakorvos kollégát, és szakorvosjelöltet Európa egyik legfiatalabb Társaságába, mely az orvostudomány jelentős közös szegmensének kiemelkedő képviseletét vállalja.

Reményeink szerint az új honlapunk felületein is sikerül rengeteg hasznos és új információval szolgálnunk a legszélesebb körök számára, az érdeklődő pácienstől a legképzettebb kollégáig. Ily módon is igyekszünk meghálálni azt a bizalmat, amit a több mint száz fős tagságunk, valamint a Magyar Fogorvosok Egyesülete tagtársasággá történő nyilvánításunk során szavazott számunkra.

Alapító tagok:

Dr. Bogdán Sándor PhD
egyetemi docens

Dr. Borsos Gabriella PhD
szakorvos

Dr. Juhász Fanni
egyetemi tanársegéd

Dr. Kis-Márton Huba
szakorvos

Dr. Nemes Bálint
egyetemi tanársegéd

Prof. Dr. Piffkó József
egyetemi tanár

Dr. Pinke Ildikó
egyetemi adjunktus

Dr. Rózsa Noémi PhD
egyetemi docens

Dr. Sáfrány-Fárk Árpád PhD
egyetemi tanársegéd